Neverjetni Dušanić Maj zabijal žoge kot za šalo in se s KD Slovan povzpel na svetovne stopničke

Maj Dušanić

Maj Dušanić

Dušanič znova udaril po zmagi!

SLOVENIJA – Črna Gora 75:71 (14:20, 18:18, 18:18, 25:15)

Slovenija: Radovič (6 skokov) in Glas po 21, Dušanič (5 skokov) in Samar (5 skokov) po 8, Karan 6 (6 skokov), Nemanič 4, Benič (5 skokov) in Copot po 3, Hrovat 1, Smrekar, Gavrič, Duščak.

Slovenska reprezentanca fantov do 16 let je danes odigrala prvo pripravljalno tekmo na evropsko prvenstvo divizije B, ki bo potekalo v Podgorici med 11. in 19 avgustom. Slovenci se trenutno mudijo na turnirju v Italiji, kjer so danes ugnali reprezentanco Črne gore z rezultatom 75:71.

 

 
 

Slovenci so tekmo začeli v postavi Radovič, Smrekar, Glas, Karan in Samar. Srečanje so bolje odprli Črnogorci, ki so prvo četrtino dobili z rezultatom 20:14. V drugi in tretji četrtini sta bili moštvi povsem izenačeni, kar je pomenilo, da so imeli črnogorski košarkarji pred zadnjimi desetimi minutami obračuna, šest točk prednosti. V zadnjem delu tekme so varovanci Dejana Gašparina dohiteli nasprotnike in se zasluženo veselili prve zmage v pripravljalnem obdobju.

Rok Radovič in Gregor Glas sta dosegla več kot polovico slovenskih točk, oba sta v statistiko vpisala 21 točk, Radovič je temu dosežku dodal še šest skokov. Maj Dušanič in Žiga Samar sta dosegla po osem točk.